Доступність посилання

ТОП новини

Колектив УНІАН звернувся по допомогу до міжнародних організацій


Трудовий колектив агентства УНІАН звернувся до міжнародної спільноти з приводу ситуації, що склалася в цьому інформаційному агентстві.

Як повідомляє інтернет-видання «Телекритика», звернення, а також пояснювальний документ щодо розвитку ситуації в агентстві упродовж останнього року направили делегації ЄС в Україні, членам Європейського парламенту, комісарові з питань прав людини Ради Європи, генеральному секретареві Ради Європи і представникам Парламентської асамблеї Ради Європи, а також представникові ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Крім того, ці документи надіслали в Міжнародну федерацію журналістів і організацію «Репортери без кордонів».

Раніше колектив УНІАН оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка і керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка із проханням звільнити менеджмент, причетний до поширення інформаційних повідомлень, що не відповідали дійсності. Колектив також закликає створити Редакційну раду, яка унеможливить повторення в майбутньому випадків порушення правил професійних стандартів й етики з боку новопризначеного менеджменту.

Під зверненням вже підписалися 42 співробітники агенції.

«Батьківщина» нещодавно заявила про те, що сайт УНІАН 11 лютого розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка. Після цього із сайту УНІАН повідомлення спершу видалили, однак згодом поновили. Генеральний директор агенції Вадим Осадчий ситуації не коментує.

Згодом шестеро редакторів сайту УНІАН у публічній заяві висловили впевненість, що сфальшовані коментарі народних депутатів, які з’явилися на сайті агентства, – це «джинса».
XS
SM
MD
LG