Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану викликав командувача міжнародних сил у зв'язку з повітряним ударом


Генерал морської піхоти США Джозеф Данфорд на церемонії передачі командування Міжнародними силами сприяння безпеці, Кабул, 10 лютого 2013 року
Генерал морської піхоти США Джозеф Данфорд на церемонії передачі командування Міжнародними силами сприяння безпеці, Кабул, 10 лютого 2013 року
Президент Афганістану Хамід Карзай викликав сьогодні командувача Міжнародних сил сприяння безпеці в цій країні для пояснень через загибель, як заявляють, десяти мирних мешканців від завданого вчора повітряного удару.

За повідомленням апарату президента, Карзай наголосив, що такі випадки не мають повторитися.

Командувач, американський генерал Джозеф Данфорд, у відповідь пообіцяв, що міжнародні сили уникатимуть таких операцій і ударів у житлових районах.

В Афганістані вчора заявили про нову загибель цивільних людей внаслідок повітряного удару Міжнародних сил сприяння безпеці, від якого, за повідомленнями, загинули десять цивільних мешканців, із них п’ять дітей, а також не менш як четверо талібів.

Генерал Данфорд перебрав командування міжнародними силами лише в неділю.

Загибель цивільних людей внаслідок повітряних ударів міжнародних сил, спрямованих проти талібів чи їхніх союзників, стається в Афганістані ледь не щомісяця і є однією з найболісніших сторінок відносин Афганістану і США, війська яких становлять більшість міжнародних сил.
XS
SM
MD
LG