Доступність посилання

ТОП новини

Хто відбере Межигір’я у Януковича? (Огляд преси)


Межигір’я показує, яким насправді є Янукович, стверджує в інтерв’ю «Газеті по-українськи» журналіст Сергій Лещенко. Він вважає, що Межигір’я – це дуже нахабна й цинічна схема крадіжки. І через те, що її почали реалізовувати, коли Янукович був не при владі, багато речей не вдалося сховати так, як у них виходить нині. Янукович необачно показав забагато себе. Свої смаки, розуміння хорошого життя. Водночас, у суспільстві сформувався чіткий запит на те, що Межигір’я треба повернути державі. Цього вимагатимуть від наступного президента. Нескладна річ, яка швидко підніме його рейтинг. Загалом же, на думку журналіста, Янукович досі живе 1970-ми роками. А справи веде, як у 1990-х. Він намагається відтворити цю «чарівну Епоху» в масштабі країни, погано розуміючи час. Заголовок статті – «Зміниться влада – відберуть і посадять».

В інформаційному просторі країни – чергова дискусія. Знову навколо УНІАН. Уже дві редакції видань – «Дзеркала тижня» і «Української правди» – оголосили, що розпочинають бойкотувати новини УНІАН. Бойкот триватиме доти, доки керівництво публічно не пояснить причини появи сфальсифікованої інформації про Олександру Кужель та Сергія Власенка, не зніме фальшивих новин зі стрічки та не опублікує їх спростування. Як пише газета «День», відмова від новин ресурсу, який себе дискредитує, загалом є природною реакцією споживача контенту. Але, як зауважує видання, така поведінкова тактика б’є як по власникові ЗМІ, який втрачає прибуток, так і по самому ресурсу. І не виключено, що за неправдивими новинами стоїть, насамперед, прагнення знищити й дискредитувати сам ресурс. Докладніше про це йдеться в статті «Імітація солідарності».

У 2012-му заробітчани вислали на батьківщину майже вдвічі менше, ніж раніше, інформує газета «Сегодня». Заробити копійку «за кордоном» українцям стає все важче. Через кризу в країнах Південної Європи урізують зарплати, багато хто втрачає роботу. Якщо у 2012 році українці отримали з-за кордону 4 мільярди доларів, то у 2011-му – 7 мільярдів доларів. Близько третини всіх закордонних переказів в Україну йде від заробітчан із Росії.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG