Доступність посилання

ТОП новини

У США розслідують смерть усиновленого російського хлопчика


Влада США розслідує смерть 3-річного хлопчика, всиновленого американською родиною з Росії.

Російська влада вчора заявила, що хлопчика вбила прийомна мати у Техасі 21 січня.

Дитячий омбудсмен Росії Павло Астахов, цитуючи американських слідчих, повідомив, що жінка била дитину і давала їй психотропні ліки.

Речник Служби захисту дітей у Техасі заявив, що влада ще не визначила, чи є правдивими звинувачення у жорстокому поводженні і недогляді.

Як повідомила влада Техасу, на даний час чекають результатів розтину. Батько хлопчика відмовився коментувати ситуацію.

Від початку січня в Росії почав діяти закон, який забороняє всиновлення російських дітей в американські родини. Цей документ неофіційно відомий як «закон Діми Яковлєва», за ім’ям російського хлопчика, усиновленого у США, який там загинув.

Російський закон є частиною відповіді Росії на так званий «акт Магнітського». Цей закон, який нещодавно набув чинності у США, названий за ім’ям російського юриста Сергія Магнітського, який викривав корупцію на високих рівнях у Росії і загинув у слідчому ізоляторі, і передбачає санкції проти тих російських чиновників, які вважаються порушниками прав людини.

За офіційними даними держдепартаменту США, за 20 років кількість відомих випадків загибелі російських дітей від рук американських усиновителів не перевищує 20 при тому, що всиновлені були близько 60 тисяч сиріт із Росії.
XS
SM
MD
LG