Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали готові голосувати за пропозицією опозиціонерів – Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що його фракція готова проголосувати за внесення змін до Регламенту щодо процедури персонального голосування, запропонованих опозиціонерами.

Водночас, за його словами, «всі ці норми закону або прописані раніше, або існують у розпорядженнях голови Верховної Ради».

«Ми готові проголосувати як завгодно: бюлетенями, руками, ногами. Там хтось говорив: «Давайте в двері виходити», а я кажу – давайте лобом об стінку битися. Тобто, будь-яким варіантом готові голосувати», – наголосив Єфремов.

Він також висловив сподівання, що сьогодні на вечір або завтра представники більшості і опозиції досягнуть домовленості про розблокування роботи Верховної Ради.

«Потихеньку йде зближення позицій, і я сподіваюся, що ми завтра або сьогодні на вечір вийдемо на кінцевий результат рішення», – сказав Єфремов.

На уточнююче запитання, чи буде вже завтра працювати Верховна Рада, він відповів: «Це питання ви повинні поставити панові Кличку. Ми готові були працювати два тижні тому, і всі ці дні пленарного засідання наша фракція в кількості понад 200 осіб присутня в залі і готова до роботи».

Лідер фракції Партії регіонів також заявив, що опозиція блокує роботу парламенту у зв’язку з майбутніми президентськими виборами.

За його словами, «ми, як і раніше, граємо у пісочниці в дитячі ігри» у той час, коли необхідно ухвалити сім законопроектів, що стосуються виконання Плану з лібералізації візового режиму з ЄС, оскільки 25 лютого відбудеться саміт Україна-ЄС.

Опозиція з 5 лютого блокує трибуну і президію парламенту, вимагаючи забезпечити персональне голосування. Сьогодні лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що розблокування роботи парламенту можливе, якщо першим законом депутати підняттям рук проголосують зміни до регламенту щодо персонального голосування.
XS
SM
MD
LG