Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився випустити з-під варти обвинуваченого в терактах


Індустріальний районний суд Дніпропетровська відмовився в вівторок випустити з-під варти обвинуваченого у скоєнні терактів Лева Просвірніна. Про таке рішення суду, ухвалене на клопотання сторони захисту, Радіо Свобода поінформувала адвокат Просвірніна Олена Кирилова.

За її словами, у клопотанні мова йшла про можливість заміни запобіжного заходу її підзахисному на будь-який, не пов’язаний з утриманням під вартою, і містилось посилання на європейську практику судочинства.

«Ми заявляли про те, що таке довге перебування під вартою не може бути обґрунтоване тяжкістю злочину, були приведені конкретні рішення Європейського суду з прав людини з цих питань. Клопотання було відхилене. Суд проігнорував практику Європейського суду з прав людини і продовжив перебування Просвірніна під вартою», – сказала Радіо Свобода Олена Кирилова.

Крім того, як повідомила адвокат, у вівторок суд долучив до матеріалів кримінальної справи документи, які можуть засвідчити наявність в обвинуваченого алібі на 14 травня 2012 року. Саме цього дня близько 14.00, за версією слідства, Лев Просвірнін придбав для політолога Віктора Сукачова картку для мобільного телефону, з якої потім велось листування з правоохоронними органами щодо вимог виплати коштів.

За даними адвоката, її підзахисний має довідки, які підтверджують, що цього дня він перебував удома з дитиною, виходив у мережу інтернет та відвідував дитячу поліклініку.

Суд доручив перевірити ці довідки працівникам СБУ.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні тих вибухів. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG