Доступність посилання

ТОП новини

Янукович перед дилемою: зберегти владу чи гроші (огляд преси)


25 лютого 2010-го відбулася інавгурація Президента України Віктора Януковича. Що він має зробити, щоб зберегти владу після виборів 2015 року? З цим питання тижневик «Країна» звернувся до експертів. Вони вважають, що в Януковича є можливість зберегти або владу, або гроші. За наступні два роки він має визначитися, що любить більше. Якщо обере гроші, то всі активи й родину треба перевезти на Філіппінські острови. Кіпрські офшори його не врятують. Завдяки фінансовим ресурсам України втримати владу Янукович не зможе. Адже їх просто нема. Муситиме домогтися підтримки у Путіна, Ахметова, інших олігархів чи кримінального світу, припускають газетярі. Так, втратить частину активів. Докладніше про те, на що може розраховувати чинний Президент після 2015 року і кого прагнутиме бачити в президентському кріслі України Кремль, йдеться в статті «Москва підтримуватиме Медведчука, або Хорошковського».

Уряд планує чергові податкові новації... для полегшення життя бізнесу та громадян. Зокрема, як інформує газета «День», Кабмін планує внести до парламенту законопроект про зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%. Про наслідки після його ухвалення розмірковують експерти видання. Зокрема, народний депутат Сергій Терьохін вважає, що не можна отак взяти й знизити єдиний соціальний внесок, бо відразу виникне дефіцит Пенсійного фонду. Оскільки навряд чи хто наважиться на зменшення пенсій, доведеться збільшити з держбюджету дотації Пенсійному. А це, знову ж таки, гроші платників податків. Стаття називається «Податкові постулати переглянуть...».

Із 2013 року в Україні почала діяти нова система реєстрації прав на нерухоме майно, куди входить і земля. За логікою законодавців, новий порядок мав би допомогти спростити українцям процедуру отримання права власності на чорноземи. Утім, експерти газети «День» констатують – внесені зміни викликають лише ускладнення. Про причини йдеться в статті «Система запрацює, коли кожен її представник зрозуміє, за що відповідає!».

Люди, які в 2012 році здавали своє житло в оренду, отримали подарунок, спадок, інвестиційні або зарубіжні доходи, повинні до 1 травня подати податкову декларацію. Про те, що загрожує тим, хто не задекларує свої доходи, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG