Доступність посилання

ТОП новини

Гавриш: повідомлення про затримання Кучми можуть бути формою тиску на нього


Степан Гавриш
Степан Гавриш
Екс-віце-спікер парламенту Степан Гавриш заявляє, що поява повідомлень про затримання в київському аеропорту «Жуляни» колишнього Президента Леоніда Кучми може бути формою тиску на нього.

«Це може бути формою тиску на самого Леоніда Кучму в силу декількох обставин. Це може бути демонстрація неупередженості влади, яка діє не тільки щодо колишнього прем’єр-міністра, але і щодо колишнього Президента щодо виявлення в їхній поведінці ознак злочину, який підпадає під дію Кримінального кодексу», – сказав Гавриш в ефірі Радіо Свобода.

Водночас він закликав дочекатися «спростування цієї інформації або самим Леонідом Кучмою, або повідомлення з боку Генеральної прокуратури для того, щоб не бути упередженими в цій проблемі».

Про нібито затримання Леоніда Кучми в київському аеропорту «Жуляни» спочатку повідомив маловідомий російський сайт. За даними українських ЗМІ, в Генпрокуратурі цю інформацію коментувати відмовилися.

Вчора в ефірі радіо «Ехо Москви» перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що ГПУ має достатньо доказів причетності Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG