Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція далі блокує Раду, переговори тривають


Народні депутати трьох опозиційних партій продовжують блокувати президію і трибуну в залі засідань українського парламенту. У залі засідань також перебувають представники фракції Партії регіонів і Компартії України.

Опозиціонери поклали на робочі місця народних депутатів кольорові листівки з написом «Третій рік розрухи: стабільний занепад», присвячені річниці інавгурації Президента України Віктора Януковича.

У парламенті тривають переговори керівників фракцій і спікера з приводу розблокування роботи Верховної Ради.

«У мене створюється враження, що вони навмисне не розблокують Верховну Раду, тому що о 10:00, коли приходиш до Рибака, там наливають чай або каву. Чомусь постійно мені підсовують сухарі, а самі їдять цукерки. Не знаю навіть чому. Я так розумію, що у регіоналів просто непроста ситуація, і вони приходять до Рибака не вирішувати питання розблокування парламенту, а випити чай-каву», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання, чи домовляться сьогодні фракції про розблокування Верховної Ради.

«Ми кожен раз приходимо з новими пропозиціями, і в той час, доки вони жують, ми намагаємося щось їм пояснити: хлопці, треба ж, щоб уже запрацював парламент», – додав він.

Зі свого боку, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зауважив, що Партія регіонів підготувала законопроекти, які дозволять розблокувати роботу парламенту. Ці законопроекти пропонують позбавляти мандатів депутатів, які прогуляли три і більше засідань парламенту протягом місяця, і тих, хто блокує роботу Верховної Ради.

«Це ліквідація причин, а наші колеги борються з наслідками. Ми їм запропонували ліквідувати причини», – сказав він.

При цьому Єфремов зазначив: якщо опозиціонери відмовляються підтримувати законопроекти регіоналів, тоді дискусії будуть продовжуватися.

Фракції «Батьківщина», УДАР і «Свобода» вимагають запровадження персонального голосування народних депутатів і внесення відповідних змін до закону про регламент роботи Верховної Ради України.
XS
SM
MD
LG