Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: з палати Тимошенко треба прибрати камери


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність прибрати відеоспостереження з палати, в якій проходить лікування засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко.

«Я вважаю, що такі питання, як створення умов, наприклад, для Тимошенко, яких вона вимагає і які реально можна зробити, я прибрав би ці камери, щоб нікого не дратувати», – заявив Янукович під час прямого телеефіру «Діалог із країною».

Водночас Президент нагадав, що це питання належить до компетенції Державної пенітенціарної служби, рішення з цього питання мають ухвалювати її представники.

«Якщо мене чують ці співробітники ... я дуже хотів би, щоб вони мене почули й це зробили», – додав він.

Янукович наголосив, що питання ув’язнених колишнього прем’єра Тимошенко і екс-голови МВС Юрія Луценка «заважає суспільству спокійно жити», проте втручатися і чинити тиск на правоохоронні органи, прокуратуру й суди влада не має права.

Глава держави заявляє, що це питання є проблемою, яка певною мірою заважає відносинам України та ЄС, але воно має вирішуватися в юридичній площині.

«Рух має бути з двох сторін. Якщо Тимошенко невинна, і суд це визнає, будь ласка. Якщо винна – нехай вона заплатить ті кошти, за якими вона завдала збитків державі. Якщо вона їх не визнає, скажіть, будь ласка, хто я такий, і хто такий парламент, що ми маємо щось пробачати», – сказав Янукович.

«Відповідь на це запитання ми можемо знайти в юридично-правовій площині. Це рішення не залежить від однієї людини. Там, де це рішення залежатиме від мене, і буде до мене конкретне запитання – я на нього дам відповідь», – наголосив глава держави.

У ЄС називають засудження Тимошенко і Луценка політично мотивованим і закликають Україну припинити вибіркове правосуддя. На переговорах з лідерами європейських держав Янукович обіцяв знайти компроміс у питанні Тимошенко і Луценка.
XS
SM
MD
LG