Доступність посилання

ТОП новини

Алкоголь, рак і Фейсбук


Науковці Університетської школи медицини в американському місті Бостоні провели дослідження про фатальну роль алкоголю в житті людини. Учені зокрема довели, що алкоголь є найбільшим збудником смертоносних ракових захворювань. Крім того, вживання алкогольних напоїв, як правило, призводить до скорочення життя. Результати дослідження опубліковано в American Journal of Public Health.

Бостонські учені дійшли висновку, згідно з яким зменшення вжитку алкоголю є важливим запобіжним заходом в стратегії боротьби з раковими захворюваннями, оскільки алкоголь є канцерогеном, навіть якщо його вживати в малих дозах.

Науковці проаналізували дані американських статистичних відомств, згідно з якими, наприклад, щорічно в Сполучених Штатах помирає від раку грудей з алкогольних причин майже 6 тисяч жінок. Це приблизно 15 відсотків від усіх смертних випадків раку грудей, пов’язаних з іншими, неалкогольними, причинами.

Американські учені зазначають, що попри очевидно сильний зв’язок між алкоголем і онкологією, це не має відповідної реакції як з боку широкого загалу, так навіть у середовищі лікарів.

Фейсбук як медицина

Для похилих віком людей, які шукають можливості поліпшити і загострити свої розумові здібності, американські учені з університету в штаті Арізона радять активно заглибитися у соціальні мережі інтернету, зокрема у Фейсбук. Дослідження з цього приводу опубліковано в інтернет-ресурсі ScienceDaily.

Аспірант Кафедри психології Арізонського університету Джанелл Уолтмен дійшла висновку, що чоловіки та жінки, старші за 65 років, у перебігу навчання, як оволодіти азами Фейсбуку, демонструють стрімке зростання своїх функцій думання.

Додатковий позитив від участі у Фейсбуку полягає в тому, що старші люди тим самим відчувають більшу соціальну пов’язаність з іншими і певне подолання ізольованості.

Після проходження курсу початкового Фейсбуку учасники експерименту виявили більшу оперативність у розумінні цієї соціальної мережі. Загалом, це було поліпшення на 25 відсотків порівняно з початком навчання.

Джанелл Уолтмен вважає, що сам процес залучення у соціальну мережу для старших людей позитивно впливає і на загальний настрій цих людей, і на важливі життєві функції їхнього мозку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG