Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу: Україна — важливий партнер


Президенти Янукович і Баррозу під час зустрічі в Києві (архівне фото)
Президенти Янукович і Баррозу під час зустрічі в Києві (архівне фото)
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що саміт Україна — ЄС буде використаний для відновлення зобов’язань сторін у питаннях політичної асоціації та економічної інтеграції.

Таку заяву Баррозу зробив напередодні саміту, який відбудеться у Брюсселі в понеділок, 25 лютого, повідомляє Європейська комісія.

«Україна для нас важливий партнер. Наші відносини — широкі, і наша спільна мета — політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС. План для подальшого розвитку наших відносин — Угода про асоціацію та глибока всеохоплююча зона вільної торгівлі — попереду нас, і критерії для підписання чітко визначені», — наголосив президент Європейської комісії.

«Рішучі дії і конкретні реформи в Україні, які консолідують Угоду про асоціацію, необхідні. Ми використаємо майбутній саміт, щоб відновити наші зобов’язання для цього порядку денного», — заявив він.

У п’ятницю Верховна Рада одразу після розблокування її роботи ухвалила заяву «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України й укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».
XS
SM
MD
LG