Доступність посилання

ТОП новини

«Сім’я» може створити «РосУкрЕнерго-2» (огляд преси)


Київ – Замість довести процес відмови від тотальної залежності від російського газу до завершення, режим Януковича готовий віддати Кремлю газотранспортну систему в обмін на частку в RosUkrEnergo-2, стверджує «Український тиждень». Видання переконує, що заяви представників українського уряду про «злам домінування «Газпрому» в Україні» справляють враження нічим не підкріпленої бравади. Усі аргументи зводяться до різкого скорочення обсягів закупівлі російського газу. Це актуально для завдання удару по інтересах Газпрому, однак для самої України рівень залежності визначається не так обсягом імпорту палива із Росії, як наявністю альтернативних джерел і потенційної здатності замінити ними бодай основну частку російського газу в разі перебоїв із його постачанням. А з цього боку ситуація значно гірша. Про це наголошується в матеріалі «ТРУБАдури. «Сім'я» може створити РосУкрЕнерго-2».

Фінансова продрозверстка, яку провадять у країні «комісари» Сім'ї, щодня чимось та й шокує українських «буржуїв», стверджує тижневик «Дзеркало тижня». У низці новаторських схем реформа в галузі торгівлі – впровадження в 2013 році розрахунково-касових апаратів з електронною контрольною стрічкою, яка, як переконує тижневик, спричинила серед українських підприємців хвилю панічних настроїв. Журналісти поцікавилися у Податковій службі та Національному банку, як і в чиїх інтересах працюватиме нова система. Пояснення про суть нової системи були зрозумілі, а от запитання про корупційну складову проекту так і залишилися без відповідей, наголошує тижневик. Із чого напрошується висновок, що за правильною технологічною схемою керівництво НБУ приховує очевидну аферу, про деталі якої вони соромляться інформувати громадян. Про подробиці журналістських досліджень йдеться в статті «Касова реформа: цілі казенні й приватні».

Українські дороги не винесли зими, безгрошів'я і злодійства, переконує тижневик «Кореспондент». Видання інформує, що нині капітального ремонту вимагають уже 90% доріг. Список причин жахливого стану можуть доповнити прокуратура і Держфінінспекція. Перевіривши діяльність «Укравтодору» та його територіальних підрозділів, ревізори виявили, що багато тендерів на будівництво і ремонт доріг проводились без конкурсу, товари і послуги закуповувалися за завищеними цінами, роботи виконані частково та неякісно, нерідко з порушеннями технології, прописаної в проектній документації.

Якби не борги та злодійство, Україна через 7 років могла б мати дороги не гірші, ніж у Німеччині, стверджує тижневик «Коментарі». Про джерела прибутків, витрати на будівництво доріг та про те, хто найбільше на тому нажився, видання розповідає в матеріалі «Скільки грошей у «Автодору».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG