Доступність посилання

ТОП новини

Влада приховує інформацію про вибори на Дніпропетровщині – «Опора»


Громадська мережа «Опора» прогнозує, що явка виборців на довиборах до Дніпропетровської обласної і міської рад наступної неділі не перевищить 10-20%. Про це сьогодні у коментарі Радіо Свобода сказав координатор громадянської мережі «Опора» на Дніпропетровщині Сергій Федько.

За його даними, такою низькою активність буде передусім через непоінформованість населення про майбутні вибори.

«Ми зафіксували певне замовчування цих виборів з боку влади, і вважаємо, що це робиться свідомо, адже у провладних сил наразі є певні проблеми з ресурсами, зокрема людськими. Звісно, можна було б заповнити інформаційний простір інформацією про вибори, але найбільший медіаресурс у влади, а вона незацікавлена. Напевно, нічого не буде зроблено», – сказав Радіо Свобода Сергій Федько.

Він також додав, що «за низької явки виборців можна гарантовано сказати, що провладні кандидати переможуть».

Водночас опозиція заявила, що за результатами проведеного нею соціологічного дослідження наразі тільки близько 20% жителів Дніпропетровська знають про те, що 3 березня на Дніпропетровщині обиратимуть депутатів.

Як повідомив Радіо Свобода один із кандидатів від опозиції Андрій Денисенко, за підрахунками опозиції, 400 тисяч мешканців виборчого округу № 2 – це правобережна частина Дніпропетровська – все ще не обізнані про те, що 3-го березня відбудуться місцеві вибори.

«Уся наша кампанія будується на інформуванні, за останній тиждень у Дніпропетровську ми роздали 50 тисяч листівок, де закликаємо прийти на вибори. Ми також робимо смс-розсилку й активно працюємо в соцмережах, головна теза нашої інформаційної кампанії – «Прийдіть на вибори! », – сказав Денисенко.

Радіо Свобода звернулось за коментарями щодо виборчої кампанії до штабу Партії регіонів, однак поки їх не отримало.

3 березня на Дніпропетровщині обиратимуть шість депутатів обласної та одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України. На місця шести депутатів обласної ради, які вибули, наразі претендує 55 осіб, тобто понад 9 осіб на місце. На місце депутата міської – 11 кандидатів.
XS
SM
MD
LG