Доступність посилання

ТОП новини

У Швеції запевнили, що конини в м’ясних кульках IKEA не було


Шведська фірма Dafgaard, поставник м’яса для м’ясних кульок для мережі меблевих центрів IKEA, запевнила в вівторок, що розсяглі аналізи не виявили ніяких слідів конини в її харчових продуктах, зокрема, в знаменитих м’ясних кульках компанії IKEA, що є фірмовою стравою в їдальнях цих крамниць.

Як заявили в фірмі, за останні три тижні здійснили 320 перевірок її продуктів у незалежних лабораторіях. Тепер там намагаються зв’язатися з лабораторією в Чехії, яка заявила в понеділок, що виявила сліди конини у м’ясних кульках в одній із крамниць IKEA в цій країні.

У понеділок IKEA оголосила, що вилучила з продажу в 14 країнах завезену туди партію м’ясних кульок, у якій виявляли конину в Чехії, після повідомлення про це з цієї країни.

Скандал у Європі навколо виявлення у м’ясопродуктах конини, вміст якої не позначений належним чином, спалахнув минулого місяця і вже призвів до низки відкликань продукції і урядових розслідувань роботи харчової промисловості.

Ідеться в першу чергу про порушення правил маркування, бо сама по собі конина нічим не шкідлива і в багатьох країнах вживається в їжу. Існують також побоювання, що така непозначена конина може походити з тварин, не призначених на м’ясо: їх могли годувати певними домішками, які, коли їх вжити в великих кількостях, можуть становити загрозу здоров’ю людини.
XS
SM
MD
LG