Доступність посилання

ТОП новини

Захист обвинувачених у терактах хоче перевірити причетність до вибухів працівника прокуратури


Захист обвинувачених у терактах вимагає перевірити на причетність до вибухів співробітника прокуратури, що є рідним братом одного із підсудних. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомила сестра одного з обвинувачених Дмитра Реви і його адвокат Оксана Томчук.

Вона заявила, що суспільство має бути поінформоване про один із суттєвих моментів справи: брат одного з обвинувачених Віталія Федоряка Тимур Федоряк працює в дніпропетровській прокуратурі.

Томчук зазначила, що причетність до злочину Тимура Федоряка не перевірялася в ході слідства. Водночас, стверджує Томчук, в день арешту, 30 травня, Віталій Федоряк був попереджений про слідчі дії, а також давав вказівки політологу Сукачову, «що говорити в разі арешту».

«У матеріалах справи є свідчення Сукачова, де він каже, що отримав від Федоряка поради, що треба говорити на допитах, аби брат Федоряка міг «розвалити» справу. На нашу думку, слідчі органи мали звернути на це увагу, мали запросити цю людину і з’ясувати, чи мала вона стосунок до діяльності свого брата. Цього зроблено не було», – сказала Радіо Свобода Томчук.

Відтак вона заявила, що адвокати подають клопотання про залучення до судового слідства брата Федоряка як свідка.

Водночас у прокуратурі Дніпропетровської області зробили заяву про те, що «ніхто з родичів обвинувачених до терактів не причетний».

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у різних містах України.
XS
SM
MD
LG