Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опозиціонера Навального звинуватили ще і в незаконному отриманні статусу адвоката


Олексій Навальний (п) після допиту у Слідчому комітеті Росії в Москві, 27 лютого 2013 року
Олексій Навальний (п) після допиту у Слідчому комітеті Росії в Москві, 27 лютого 2013 року
У Росії на адресу відомого опозиційного діяча і блогера Олексія Навального висловили сьогодні нове звинувачення – в тому, що він незаконно отримав статус адвоката.

Як заявив Слідчий комітет Росії, там встановили, що довідка про стаж юридичної діяльності Навального, необхідний для отримання адвокатського статусу, підроблена.

Як мовиться в повідомленні, сумніви в законності адвокатського статусу Навального виникли сьогодні в перебігу його чергового допиту за одним із попередніх кримінальних звинувачень проти нього.

Сам Навальний написав у відповідь у своєму блозі, що цю інформацію Слідчий комітет оприлюднив іще за кілька годин до самого допиту.

А в адвокатській палаті Кіровської області Росії, де Олексій Навальний отримав 2009 року статус адвоката, її президент Марина Копиріна заявила теж у відповідь на повідомлення Слідчого комітету, що той подав усі необхідні для отримання статусу документи, які були перевірені, перш ніж Навального допустили до складання адвокатського іспиту.

Нинішній допит стосувався офіційного звинувачення Олексія Навального в «організації присвоєння чужого майна в особливо великому розмірі» у так званій «справі «Кіровлісу» – державної компанії, яку Навальний, за твердженням обвинувачення, підштовхнув до значних збитків.

Це лише одне з цілої низки кримінальних звинувачень і офіційних підозр щодо Навального, відомого, зокрема, тим, що він викривав корупцію в навколовладних колах Росії і був одним із активних учасників масових акцій протесту проти влади.
XS
SM
MD
LG