Доступність посилання

ТОП новини

Чак Гейґел склав присягу і вступив на посаду міністра оборони США


Колишній республіканський сенатор Чак Гейґел в середу склав присягу і офіційно вступив на посаду міністра оборони США.

Невдовзі після церемонії, Гейґел виступив із зверненням до співробітників Пентагону. Церемонія приведення нового міністра до присяги відбулася через день після того, як Сенат США у повному складі затвердив кандидатуру Гейґела. За нього проголосували 58 сенаторів, проти - 41.

Процес затвердження Гейґела був нелегким.

Минулого тижня 15 сенаторів-республіканців підписали лист президентові Обамі з закликом зняти кандидатуру Гейґела. Автори листа заявили, що не підтримають кандидатуру колишнього сенатора від штату Небраска, через його м'який підхід до Ірану і його ядерної програми, а також через його позицію щодо Ізраїлю.

Однак президент Обама твердо стояв на боці свого кандидата. Президент заявив, що ще під час спільної роботи з Гейґелом у Сенаті, він завжди захоплювався сміливістю його суджень і готовністю висловити свою думку, навіть якщо вона йде врозріз із загальноприйнятою позицією.

Після затвердження кандидатури Гейґела Сенатом, Обама виступив із заявою, в якій зазначив, що в особі Гейґела «країна отримає міністра оборони, якого вона потребує, а військовослужбовці - лідера, на якого вони заслуговують». Гейґел замінив на посаді міністра оборони Леона Панетту, який пішов у відставку.

Гейґел став першим ветераном війни у В'єтнамі і взагалі першим колишнім військовослужбовцем на посаді міністра оборони США.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG