Доступність посилання

ТОП новини

У Бангладеш засудили ще одного ісламіста до страти, у протестах є загиблі


Не менш як 15 людей загинули в четвер у Бангладеш у заворушеннях і сутичках із поліцією, які спалахнули в низці міст країни після винесення вироку смерті ісламістському діячеві за воєнні злочини. Число жертв може зрости.

Водночас відбувалися й демонстрації на підтримку вироку.

Суд у столиці Дацці засудив сьогодні 73-річного нині Делвара Хосейна Саїді до страти за причетність до вбивств, зґвалтувань, грабунків і примусового навернення гіндуїстів в іслам під час війни за незалежність Бангладеш від Пакистану 1971 року.

Засуджений нині є заступником голови найбільшої опозиційної ісламістської партії Бангладеш, «Джамаат-е-Ісламі». Попередніми тижнями за воєнні злочини, скоєні в часи тієї війни, вже засудили двох чільних діячів цієї партії, зокрема, її колишнього голову.

Партію «Джамаат-е-Ісламі» також звинувачують у співпраці з пакистанськими військами під час війни більш як 40-річної давнини, в якій загинуло близько 3 мільйонів людей. Ця партія була проти незалежності Бангладеш і виступала за цілісність Пакистану.

Усі ці вироки виніс спеціальний суд у справах воєнних злочинів, створений 2010 року в Бангладеш самостійно, без міжнародної участі. Міжнародні правозахисники висловлювали занепокоєння щодо справедливості процесів у цьому суді, а опозиція в Бангладеш заявляла, що процеси в ньому є зведенням політичних порахунків.
XS
SM
MD
LG