Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: якщо касація не звільнить Луценка, я розгляну питання про його помилування


Президент України Віктор Янукович заявляє, що може розглянути питання про помилування Юрія Луценка лише після рішення у його справі касаційної інстанції. Про це глава держави сказав на своїй прес-конференції.

«На сьогодні касаційний суд ще не розглянув питання по Луценкові. Відверто кажучи, я дуже давно знаю Юрія Луценка. Мені, як людині людину, його шкода. Він страждає через свої дурниці, які він наробив із цим водієм: хотів зробити, як краще, а вийшло, а потрапив під кримінальну статтю», – зазначив Янукович.

«Треба дочекатись рішення касаційного суду. Незважаючи на те, що він зараз зображає з себе великого опозиціонера, він страждає, і я від цього не радію. Він у складному становищі. Закінчиться касаційний суд. Якщо він його не звільнить, я розглядатиму питання про помилування, тоді дійде моя черга в цьому питанні», – додав Президент.

Водночас, за його словами, він не хоче тиснути на суд у цьому питанні.

Щодо Юлії Тимошенко, Віктор Янукович зазначив, що, на його думку, колишньому прем’єру «треба юридично захищатись». «Якщо їй вдасться юридично захистить, сьогодні Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє економічні питання гуманізувати. Але за однієї умови – що будуть погашені ті збитки, які завдані державі», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG