Доступність посилання

ТОП новини

Вибори на Дніпропетровщині відбуваються з порушеннями – опозиція


Проміжні вибори до Дніпропетровської обласної ради відбуваються з порушеннями. Про це Радіо Свобода заявили в неділю в штабі кандидата від опозиції Андрія Денисенка. За даними штабу, зафіксоване вкидання зайвого бюлетеня на дільниці №03409. Офіційний спостерігач від ВО «Свобода» помітив, як член виборчої комісії заповнила бюлетень та вкинула у скриню. Як виявилося, дана особа не мала права голосувати на зазначеній виборчій дільниці. У поясненні член комісії написала, що «перехвилювалась» і вкинула за виборця, який впустив бюлетень. На місці порушення складено акт та скаргу до ДВК.

Крім того, як стверджують в опозиції, зафіксовані ситуації, які викликають підозри до вчинення фальсифікацій чи маніпуляцій. На дільницях №03412 та №03394 члени комісії ведуть облік виборців. «Ця інформація може використовуватись для голосування за тих виборців, які так і не з’являться на дільниці», – вважають в штабі опозиції.

«Також багато виборців, які є у списках, скаржаться на те, що не отримали запрошення на вибори. Це підтверджує раніше висловлену думку опозиції, що влада замовчувала факт проведення виборів з метою фальсифікувати», – повідомили в штабі.

3 березня на Дніпропетровщині обирають шістьох депутатів обласної та одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України. На місця шести депутатів обласної ради, які вибули, наразі претендує 55 осіб, тобто понад 9 осіб на місце. На місце депутата міської – 11 кандидатів.
XS
SM
MD
LG