Доступність посилання

ТОП новини

Донецька надія українського футболу


Від гірників залежить, чи ще завітає Лігр чемпіонів у поточному сезоні на цю арену
Від гірників залежить, чи ще завітає Лігр чемпіонів у поточному сезоні на цю арену
Донецький «Шахтар» останнім серед українських футбольних клубів спробує здолати перший після зимової перерви раунд єврокубків — це буде головною інтригою спортивного тижня. Після того, як гірники завершать з’ясування стосунків з дортмундською «Боруссією», в центрі уваги знову опиняться біатлоністи — вони випробують траси в Сочі, де наступного року змагатимуться на Олімпіаді.

Після бойової нічиєї в Донецьку (2:2) питання про учасника чвертьфіналу Ліги чемпіонів за підсумками українсько-німецького протистояння залишається відкритим. На «Донбас-Арені» господарі продемонстрували, що в них усе гаразд в атаці, але є проблеми в обороні — так само, як і в дортмундців.

Перший після зимової паузи тур чемпіонату України підтвердив висновки, зроблені після донецького побачення з «Боруссією». Середнячка української прем’єр-ліги луцьку «Волинь» гірники «розкатали», забивши три м’ячі (хоча могли відзначитися щонайменше вдвічі більше). Але гра в захисті просто налякала – особливо «відзначився» своїми невпевненими діями на виходах голкіпер Андрій П’ятов. Коли взяти до уваги, що навіси до штрафного майданчика німці часто практикують, то невтішні прогнози напрошуються самі собою. Та все ж contra spem spero...

На біатлонному «фронті» – без змін

А от біатлоністи продовжують вражати. На сьомому етапі Кубка світу в нораезькому Голменколлені українські жінки трохи відійшли в тінь – перший подіум у сезоні записав до свого активу Андрій Дериземля. В спринтерській гонці він пропустив вперед лише двох фаворитів – норвежця Тар’єя Бьо та лідера загального заліку Кубка світу француза Мартена Фуркада.

«Мотивація в мене завжди велика, та весь час не виходило поєднати точну стрільбу і швидкий біг. Ми тішимося успіхам наших дівчат, вони у нас одні з найкращих. Звісно, хочеться підтягуватися, показувати такі ж результати, та конкуренція в чоловічому біатлоні набагато вища. Ми це розуміємо, але намагаємося максимально показати добрий результат», – відзначив після бронзового фінішу лідер української чоловічої команди.

У наступних змаганнях у Голменколлені Андрій Дериземля також відзначився – став восьмим у гонці переслідування і шостим – у мас-старті.

Жіноча частина збірної цього разу медалей не здобувала, але в чільній десятці відзначалася регулярно. У спринті Олена Підгрушна стала п’ятою, Віта Семеренко – восьмою, Наталія Бурдига – десятою. До того ж дебютантка української команди, натуралізована росіянка Марія Панфілова фінішувала 17-ю, а Валя Семеренко, попри три промахи, також завершила гонку в тридцятці. Гонку переслідування Валя Семеренко завершила восьмою, а Віта опустилася на 12-ту сходинку. Попри зламану в гонці переслідування зброю у мас-старті знову показала п’ятий результат Олена Підгрушна, шостою стала Віта Семеренко (коли б не два промахи в останній «стійці», бути б їй на подіумі, можливо, і на першому місці).

Такі стабільно високі результати дозволили Підгрушній втриматися на четвертому місці в загальному заліку, а Віті Семеренко – піднятися на дев’яту сходинку в списку, який переконливо очолює непереможна останній часом Тура Берґер.

Зимові принцеси «королеви спорту»

У шведському Гетеборзі завершився зимовий чемпіонат Європи з легкої атлетики. На ньому успішно виступили кілька українських спортсменок. Ганна Мельниченко виборола «бронзу» у п’ятиборстві, пропустивши вперед білоруску Яну Максимову і француженку Іду Антуанетту Нана Джиму.

Натомість Ользі Саладусі і Наталії Лупу рівних не було. Перша перемогла в секторі для потрійного стрибка, показавши при цьому найкращий результат сезону у світі – 14 метрів 88 сантиметрів. Срібна призерка росіянка Ірина Гуменюк програла понад півметри (14,30 м).

Наталія Лупу в бігу на дистанції 800 метрів з результатом 2 хвилини 0,26 секунди менш як секунду виграла у росіянки Олени Котульської і білоруски Марини Арзамасової.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG