Доступність посилання

ТОП новини

Тюремники: Тимошенко відмовилася їхати на суд до Києва


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко відмовилася від етапування з Харкова до Києва для участі в судовому засіданні із допиту свідка у справі Щербаня. Про це повідомляє пенітенціарна служба України.

«Співробітники колонії були готові поінформувати засуджену про умови і конкретний час етапування. Однак результати розмови з засудженою не відрізняються від попередніх спроб пенітенціарної служби дізнатися наміри засудженої щодо етапування шляхом транспортування протягом 5 годин до Києва. Відповіді Тимошенко і результати розмови свідчать, що вона не бажає бути етапованою», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, екс-прем’єр вкотре послалася на стан здоров’я і заявила, що співробітники пенітенціарної служби мають враховувати висновки німецьких лікарів.

Крім того, як повідомили в пенітенціарній службі Тимошенко «в категоричній формі» відмовилася від участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Сьогодні Печерський райсуд Києва має допитати чергового свідка в справі про вбивство депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Юлії Тимошенко вручили офіційну підозру в організації цього злочину.

Екс-прем’єр неодноразово заявляла про бажання особисто брати участь у допиті свідка і звинувачувала пенітенціарну службу в тому, що її не везуть на суд до Києва. Проте пенітенціарії у відповідь наголошували, що це саме екс-прем’єр відмовляється від етапування.
XS
SM
MD
LG