Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі в США кажуть, що вилікували дитину від ВІЛ


Вірусолог Дебора Персод
Вірусолог Дебора Персод
Американські лікарі заявляють, що завдяки лікуванню на ранній стадії їм вдалося вилікувати від ВІЛ 2-річну дитину, якій хвороба передалася від матері. Про це повідомила вірусолог з університету Джона Хопкінса в Балтиморі (США) Дебора Персод.

«В останніх контрольних аналізах ми не змогли виявити здатний до відтворення вірус – за 10 місяців без антиретровірусної терапії. Дитини залишається без лікування і почувається добре. Тому ми вважаємо, що, можливо, застосування дуже ранньої антиретровірусної терапії запобігло формуванню вірусних резервуарів, які є бар’єрами для лікування. Це готує ґрунт для подальших педіатричних досліджень», – сказала Персод.

У лікуванні були застосовані стандартні медикаменти, які вже використовують для терапії ВІЛ-позитивних дітей. Лікування дівчинці почали давати через 30 годин після народження.

За словами медиків, дитина живе без ліків близько року і інфекція себе не проявляє. Якщо так буде і надалі, то це стане другим випадком одужання від ВІЛ у світі.

Водночас лікарі зауважують, що необхідно провести ще кілька досліджень, щоб переконатися в ефективності лікування для інших дітей.
XS
SM
MD
LG