Доступність посилання

ТОП новини

Представник омбудсмена: всі права Тимошенко забезпечені


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Юрій Білоусов заявляє, що Юлія Тимошенко висловила бажання брати участь у суді, незважаючи на свій поганий стан здоров’я.

«Але, враховуючи, що відповідальність за неї несе пенітенціарна служба і враховуючи, що є рішення міжнародної медичної комісії про те, що тривала поїздка з Харкова до Києва може лише зашкодити її здоров’ю, пенітенціарна служба не стане брати на себе відповідальність за її етапування», – сказав Білоусов сьогодні біля лікарні в Харкові, де перебуває колишній прем’єр.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи при ньому Тимошенко відмовлялася від етапування до Києва, представник омбудсмена сказав: «Ні».

Він підтвердив, що екс-прем’єр відмовилася від запропонованого їй відеозв’язку з судовою залою. Як пояснив Білоусов, Тимошенко заявила, що в такому разі порушуватимуться її права, оскільки вона не зможе консультуватися зі своїми захисниками.

Як наголосив представник омбудсмена, він вважає, що всі права на участь Юлії Тимошенко в суді забезпечили.

Щодо наявності прихованих камер стеження, про які заявляла екс-прем’єр і її соратники, Білоусов зауважив, що відеокамери і монітори демонтовані, а людина, яка чергувала біля них – не працює.

Білоусов прибув до харківської лікарні після звернення Тимошенко до представників Європарламенту і омбудсмена з проханням забезпечити її доправлення на суд у Київ.

Сьогодні Печерський райсуд столиці почав допитувати чергового свідка, колишнього голову Донецької ОДА Володимира Щербаня в справі про вбивство депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Пенітенціарна служба заявила, що Тимошенко відмовилася їхати на це засідання.
XS
SM
MD
LG