Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині представили нового голову ОДА


Костянтин Грищенко і Віктор Шемчук
Костянтин Грищенко і Віктор Шемчук
Віце-прем’єр Костянтин Грищенко представив у Львові нового голову облдежадміністрації Віктора Шемчука. Згідно з указом Президента, попереднього керівника ОДА Михайла Костюка звільнили з посади, яку він обіймав з листопада 2011 року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, офіційну причину звільнення Костянтин Грищенко не назвав. Однак неофіційно причиною зміни очільника області називають те, що Михайло Костюк не забезпечив на виборах у парламент той результат, на який розраховували у Києві.

42-річний Віктор Шемчук – уродженець Тернополя. Диплом про вищу освіту здобув у Львівському національному університеті імені Франка. Після завершення навчання у 90-х роках працював на різних посадах у прокуратурі Тернопільщини. Однак через родинні обставини, пов’язані зі здоров’ям, змушений був змінити зі сім’єю місце проживання на Крим, де з 1999 року працював слідчим прокуратури Сімферопольського району. Його кар’єра стрімко почала рости під час президентства Віктора Ющенка, з 2005 року. Тоді він став прокурором Криму.

У 2007 кілька днів виконував обов’язки генпрокурора України. На цю посаду його лобіював тодішній міністра Юрій Луценко. У тому ж році Віктор Шемчук пройшов у парламент під № 33 за списком блоку «Наша Україна-Народна самооборона» . У 2010 році увійшов до групи Давида Жванії. До призначення на посаду голови Львівської ОДА не працював на державних посадах.

Сьогодні після представлення Віктор Шемчук зауважив, що пріоритетом для нього є добробут жителів області. Однак не уточнив , як саме збирається поліпшити рівень життя людей і економічний розвиток Львівщини, де зростає безробіття, середня зарплата становить менше 2, 5 тисячі гривень.
XS
SM
MD
LG