Доступність посилання

ТОП новини

Щербань знав, що його вб’ють – свідок


Свідок у справі Щербаня екс-голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир Щербань заявляє, що не сумнівається в причетності Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства народного депутата Євгена Щербня в 1996 році.

«Як свідок, я розумію, чому мене викликали сюди. Я вважаю причетними і Лазаренка-виконавця, і замовника Тимошенко до вбивства мого колеги, товариша, однофамільця», – сказав Щербань сьогодні під час вільних свідчень на допиті в суді.

На таку заяву захисник екс-прем’єра Сергій Власенко зробив зауваження, що свідок має говорити про обставини того, що він знає, а не висловлювати свою думку.

Свідок розповів, що він був бізнес-партнером Щербаня, часто з ним спілкувався, мав приятельські стосунки, і якось Щербань сказав йому про свої побоювання, що його вб’ють.

«Він говорить: «Володя, мене розстріляють... Я бачу, що за мною їздять машини, я знаю, що буде далі, вони не зупиняться». Я йому говорю: «Женя, їдь в Америку». На що Євген сказав: «Я нікуди не поїду», – розповів свідок.

Він також повідомив, що для нього екс-прем’єри Тимошенко і Лазаренко були одним цілим: «Я ніколи не розділяв Тимошенко й Лазаренка, посланцем в області була Юлія Володимирівна. Я не хотів її бачити в ролі посередника... Знали про взаємини Тимошенко та Лазаренка, знали, хто займався вбивствами».

За словами свідка, між Щербанем, з одного боку, і Тимошенко й Лазаренком, з іншого боку, був конфлікт бізнес-інтересів.

Сьогодні Печерський суд Києва почав допит третього свідка у справі про вбивство Щербаня. На засіданні немає екс-прем’єра Юлії Тимошенко. У пенітенціарній службі заявили, що вона не захотіла їхати на суд.
XS
SM
MD
LG