Доступність посилання

ТОП новини

Чому Янукович вийшов на люди? (Огляд преси)


За короткий проміжок часу Янукович провів у прямому ефірі «Діалог з країною», взяв участь у розширеному засіданні Кабміну та дав підсумкову прес-конференцію. Як пише «Газета по-українськи», це треба розцінювати як початок його президентської кампанії. Раніше глава держави грав роль «твердого керівника», такого собі Лукашенка, був надзвичайно закритий для медіа та громадськості. Зараз політтехнологи намагаються показати виборцям нового Януковича – додати йому рис сучасної, відкритої людини. Стаття так і називається: «Виборцям намагаються показати нового Януковича».

Із 550 мільйонів гривень, витрачених державою на тендери з одним учасником, органи влади усіх рівнів украли 150 мільйонів гривень, інформує «Газета по-українськи». Одне міністерство щороку нераціонально використовує кошти під час держзакупівель у середньому на 10 мільйонів гривень. Використовують завищення цін на товари чи послуги. Наприклад, оренда машин мерією Києва 2011 року становила майже 1,5 мільйона гривень. Хоча за 800 тисяч можна було б купити ці авто. Чиновники прикривають корупцію, блокуючи доступ до інформації про держзакупівлі. На сайтах даних немає, на запити не відповідають. Тому першим кроком на шляху зменшення корупції повинно стати підвищення прозорості влади, наголошує видання.

Соціальні мережі, такі, як «Фейсбук» чи «Твіттер», помалу стають невід’ємною частиною життя мільйонів людей. Нині створення власного акаунта чи мікроблога в соціальних мережах «Фейсбуку» чи «Твіттеру» стало негласним трендом в усьому світі. Як інформує газета «День», найактивніші приватні українські «Фейсбук»-акаунти у Вадима Карасьова, Миколи Томенка, Олеся Донія, Юрія Стеця та Олега Тягнибока.

Всесвітня організація здоров’я провела дослідження якості повітря, яким дихають жителі Європи. Загальні висновки – невтішні: понад 80% європейців дихають повітрям, рівень забруднення якого перевищує норму. У середньому забруднене повітря забирає в кожного жителя Європи 8,6 місяця життя. Про це розповідає газета «День».

Новації у системі реєстрації і технічної інвентаризації об’єктів нерухомості стали черговим експериментом влади над українцями. Ця новація, як стверджує газета «Вечірні вісті», призвела до колапсу і хаосу на ринку нерухомості. У новостворені органи держреєстрації, що не мають відповідних спеціалістів, які не вправляються із завданням, вишикувалися черги на тижні, а то й місяці… Заголовок публікації – «Нотаріально завірений бардак».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG