Доступність посилання

ТОП новини

Суд розгляне справу про мандат депутата Власенка


Народний депутат Сергій Власенко
Народний депутат Сергій Власенко
Сьогодні Вищий адміністративний суд України планує розглянути справу щодо позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка. Цей парламентарій, який представляє опозиційну фракцію «Батьківщина», є водночас захисником колишнього прем’єра Юлії Тимошенко в кількох резонансних справах.

Провладні депутати кажуть, що підстави для позбавлення мандата є, бо Власенко суміщав роботу в парламенті з адвокатською діяльністю.

Сам Сергій Власенко вважає, що метою дій влади є послаблення захисту Тимошенко.

«Мене не можуть позбавити рішенням суду можливості захищати Юлію Тимошенко. Мене можуть позбавити статусу народного депутата – незаконно, достроково припинивши мої повноваження нібито за сумісництво. Згодом у них є бажання обмежити мою волю. Це може перешкодити мені захищати Юлію Тимошенко», – відзначив Власенко.

Опозиція в понеділок зірвала Погоджувальну раду перед початком пленарного тижня Верховної Ради через намагання керівництва парламенту позбавити Сергія Власенка депутатських повноважень. В опозиції твердять, що рішення парламентського комітету з питань регламенту в питанні Власенка сфальсифіковані.
XS
SM
MD
LG