Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про розблокування Ради безрезультатні – Єфремов


Опозиція блокує парламент
Опозиція блокує парламент
Переговори між лідерами парламентських фракцій щодо розблокування роботи Верховної Ради наразі не проводяться, заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, нового етапу переговорів із цього питання поки що не призначили. «Кожна сторона розійшлася при своїй думці й займатиметься тим, чим вважає за потрібне», – сказав Єфремов сьогодні в парламенті.

За його словами, депутати фракції Партії регіонів працюватимуть «за планом, займатимуться творчою роботою, за відповідним планом, який має фракція».

Він припустив, що переговори про розблокування роботи Верховної Ради можуть відновитися сьогодні увечері або завтра.

Єфремов також вважає за необхідне найближчим часом ухвалити закони про відповідальність депутатів за неучасть у роботі парламенту. За словами лідера фракції Партії регіонів, у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає покарання за участь у блокуванні роботи парламенту. Цим законопроектом передбачено, що або спікер, або 226 народних депутатів своїм рішенням, або 10% жителів виборчого округу можуть ініціювати питання перед спікером парламенту про необхідність звернутися до суду з приводу позбавлення повноважень депутата, який блокує роботу Верховної Ради.

Також Єфремов вважає за необхідне ухвалити закон про відповідальність тих народних депутатів, які не приходять на сесійні засідання.

За його словами, ухвалення цих двох документів дасть змогу забезпечити нормальну роботу Верховної Ради «на тривалу перспективу».

Сьогодні опозиціонери знову заблокували парламент, вимагаючи відкликати позов спікера про позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка, який є захисником екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

До цього депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже трьох тижнів – з 5 по 22 лютого, вимагаючи забезпечити персональне голосування. Після розблокування депутати провели 22 лютого одне пленарне засідання і пішли на перерву до 5 березня.
XS
SM
MD
LG