Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат розкритикувала справи Тимошенко і Власенка


Ребекка Гармс, архівне фото
Ребекка Гармс, архівне фото
Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс, яка перебуває в вівторок у Києві, заявила про політичне підґрунтя «газової справи» колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко і нинішньої справи про позбавлення мандата її захисника, народного депутата Сергія Власенка.

«Для мене дуже жахливим є той факт, що в Україні спостерігається намагання через судову владу переглянути результати виборів. Я вважаю, що пан Власенко був законно обраний українським народом, отримав мандат народного депутата, і немає ніяких причин вважати за правильне позбавити його або депутатського імунітету, або мандату, який він отримав у результаті виборів», – сказала євродепутат, як її цитує агентство УНІАН.

Вона також заявила, що умови, в яких відбувається засідання Вищого адміністративного суду у справі Власенка, і ті аргументи, ті закиди, які були почуті нею під час цього судового засідання, – «абсурдні» і не можуть розглядатися в рамках правової держави.

В іншому виступі євродепутат також заявила, що Тимошенко було засуджено за те, що вона свого часу мала владу і вплив, і вона є дуже вагомою фігурою на політичній арені України.

«Вона підписала угоду про постачання газу, те саме зробив свого часу канцлер Німеччини Шредер. Угода між німецькими компаніями і «Газпромом» нічим не відрізняється від тієї, яку підписано між Україною та Росією», – сказала Гармс про Тимошенко, як її цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

«Я думаю, що ця жорстока непримиренна боротьба з Тимошенко пов’язана з тим, чого їй вдалося домогтися. Крім того, влада Президента Януковича була б під загрозою, якби завтра відбулися вибори, і Тимошенко в них брала б участь», – додала Гармс.
XS
SM
MD
LG