Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція йде до Страсбурзького суду – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиція подає позов до Європейського суду з прав людини з приводу рішення про позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата. Про це після оголошення рішення у Вищому адмінсуді повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, який виступав представником Власенка у цій справі.

«Подальші кроки – ввечері буде підготовлений позов до Європейського суду з прав людини, і він буде в найкоротші терміни розглядати ці питання. І ми не сумніваємося в тому, що він скасує це рішення», – сказав Яценюк.

Він вкотре назвав цю справу «суто політично мотивованою». За словами Яценюка, замовник рішення – Президент Янукович, організатор – Адміністрація Президента, а виконавці – «п’ять дядьків у мантіях суддів».

«Мета цього рішення – це системне знищення української опозиції. Бо в рішенні йдеться про те, що будь-яка діяльність є підставою для позбавлення депутатів від опозиції мандата. Піти і прочитати лекцію в університеті – це також є підставою. Моя нинішня робота по захисту Власенка як його представника також є підставою для позбавлення мандата. Сніг на вулиці підеш розкидати, скажуть: займаєшся несумісною з депутатською діяльністю», – заявив Яценюк.

Сьогодні ВАСУ ухвалив рішення про позбавлення Власенка депутатського мандата через суміщення ним роботи депутата і адвоката. Власенко є захисником екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG