Доступність посилання

ТОП новини

«Єдиний центр» заявив про спробу вилучити документи про обрання до облради Андрія Балоги


Партія «Єдиний центр» заявила в четвер, що представники правоохоронних органів намагаються вилучити документи на одній із виборчих дільниць, де кандидат від партії здобув перемогу над висуванцем Партії регіонів.

Ідеться про дільницю виборчого округу № 5 на довиборах до Закарпатської обласної ради, в якій переміг висуванець «Єдиного центру» Андрій Балога, син лідера партії Віктора Балоги.

Партія заявила, що застерігає владу від спроб змінити результати волевиявлення в цьому окрузі і що вважає такі дії представників правоохоронних органів замовними та упередженими.

На думку «Єдиного центру», ця ситуація схожа на події у виборчому окрузі № 71 на виборах народних депутатів України, де перемогу отримав висуванець «Єдиного центру» Павло Балога, брат Віктора Балоги.

Раніше в партії вже заявляли про намагання влади напередодні виборів до облради зняти Андрія Балогу з них через суд.

Місяць тому Вищий адміністративний суд ухвалив позбавити повноважень народного депутата Павла Балогу, а також іще одного депутата Олександра Домбровського. Суд вирішив, що результати жовтневих виборів у їхніх округах встановити неможливо. Це рішення викликало критику в широких колах і звернення до Конституційного суду щодо його відповідності Конституції і законодавству України.
XS
SM
MD
LG