Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах до дня народження Шевченка визначають найкращих юних шевченкознавців


У Черкасах триває фінальна частина фестивалю «Шлях до Тараса», присвяченого 199-й річниці від дня народження поета. У її межах відбувається фінал дитячої вікторини серед юних шевченкознавців, а на завершення планують рок-концерт «Шевченко – це модно».

У вікторині «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь» за звання кращих знавців біографії та творчості Кобзаря змагається 31 команда школярів із різних областей України. До півфіналу вийшли команди з Черкаської, Донецької, Луганської та Тернопільської областей.

Водночас сьогодні журі визначить 12 найкращих дитячих малюнків, які опублікують у новому виданні «Кобзаря». Книгу буде видано наступного року – до 200-ї річниця Тараса Шевченка.

У святкових заходах до річниці від дня народження Шевченка, що нині тривають у Черкасах, беруть участь понад дві тисячі дітей з усіх регіонів України.

«Ми робимо все для того, щоб учасники заходів відкривали для себе нового Шевченка, можливо, несподіваного, але завжди актуального. Я згодна із Богданом Ступкою, світла йому пам‘ять, що коли ми вішаємо портрет Шевченка на стіну, то забуваємо його творчість. Саме тому ми залучили до програми фестивалю передусім дітей, чий погляд чистий та відкритий», – зауважує голова оргкомітету фестивалю «Шлях до Тараса» Валентина Жуковська.
XS
SM
MD
LG