Доступність посилання

ТОП новини

Вищий спецсуд залишив без задоволення касацію у справі Іващенка


Валерій Іващенко
Валерій Іващенко
Вищий спеціалізований суд України з розгляду кримінальних та цивільних справ залишив без задоволення касаційну скаргу на вирок колишньому виконувачу обов’язків міністра оборони Валерію Іващенку. Відповідну ухвалу сьогодні оголосила колегія суддів Вищого спецсуду, інформує УНІАН.

У своїй касаційній скарзі Іващенко та його захист просили суд вищої інстанції скасувати рішення Печерського районного суду Києва та постанову Апеляційного суду столиці, закривши справу за відсутності складу злочину.

Коментуючи судове рішення, адвокат Іващенка Борис Нечипоренко сказав: «Звичайно, ми не задоволені цим рішенням і будемо оскаржувати його у Європейському суді з прав людини, оскільки вважаємо, що наш підзахисний ніякого злочину не скоював».

12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Валерія Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод».

14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва пом’якшила вирок, звільнивши Іващенка від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

13 листопада адвокати подали касаційну скаргу на вирок Іващенку.
XS
SM
MD
LG