Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: обвинувачений у терактах заперечив причетність до вибухів


Обвинувачені зліва направо: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк (грудень 2012)
Обвинувачені зліва направо: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк (грудень 2012)
Обвинувачений у сприянні скоєнню терактів у Дніпропетровську та інших містах Дмитро Рева заперечує свою причетність до цього злочину. Про це він заявив під час допиту у вівторок в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, де слухається справа.

За словами обвинувачуваного, у ході досудового слідства не виявили жодних доказів його причетності до скоєння терактів. Рева також сказав, що не мав ніяких – ні матеріальних, ні політичних – мотивів для скоєння злочину. Підсудний заявив, що матеріально він забезпечений, до того ж, не виступав проти проведення в Україні Євро-2012.

Також Рева наголосив, що ключовий доказ проти нього (телефонний дзвінок з його мобільного на мобільний політолога Віктора Сукачова) був сфальшований правоохоронцями.

Як повідомила в коментарі Радіо Свобода у вівторок увечері сестра й адвокат Реви Оксана Томчук, під час допиту її брата у вівторок суд ставив загальні питання щодо справи, цікавився родиною Дмитра, його політичними поглядами тощо. Це, на думку Томчук, свідчить про те, що доказів причетності Дмитра Реви до скоєння вибухів немає.

«Допит був досить коротким, оскільки на всі запитання отримали відповіді. Після цього прокуратурою було заявлено клопотання про заслуховування всіх показів, які надавались на досудовому слідстві. Це безглуздя, оскільки ці покази не мають розбіжностей і ми це вважаємо спробою затягнути розгляд справи. Суд відмов у задоволенні даного клопотання», – розповіла Радіо Свобода Оксана Томчук.

Вона також додала, що в обвинувальному висновку щодо її брата не наведено жодних мотивів скоєння злочину, хоча «мотив – це одна зі складових злочину в теорії кримінального права». Вона також повідомила, що суд знову відмовився змінити запобіжний захід щодо її брата на такий, що не пов’язаний з утриманням під вартою.

Раніше державний обвинувач Олександр Гладкий, відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо наявності доказів проти Дмитра Реви, заявив, що про це говорити можна буде «тільки після судового слідства».

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG