Доступність посилання

ТОП новини

Янукович наказав невідкладно готувати євроінтеграцію


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович ухвалив указ «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України». Як йдеться в документі, оприлюдненому на сайті глави держави, цим документом Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня.

Зокрема, уряду доручено забезпечити ухвалення законодавчих й інших нормативно-правових актів, передбачених Планом дій щодо лібералізації візового режиму України й ЄС, а також підготовку і направлення на розгляд Єврокомісії третьої доповіді України про виконання Києвом цього Плану дій.

Кабмін також має щомісяця інформувати Євросоюз про заходи, вжиті Україною для забезпечення необхідних умов підписання у 2013 році Угоди про асоціацію.

За рішенням, уряд також повинен супроводжувати ухвалення у Верховній Раді проекту закону про внесення змін до статті 98 Конституції України (щодо повноважень Рахункової палати). Крім того, Кабміну доручається опрацювати з ЄС у тримісячний строк питання стосовно залучення допомоги Європейського Союзу, необхідної для забезпечення імплементації Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Кабміну також доручено сприяти разом із Київською, Миколаївською, Черкаською обласними і Київською міською державними адміністраціями у створенні належних умов для організації й проведення повторних виборів народних депутатів України в одномандатних округах.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію цим указом, Янукович покладає на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.
XS
SM
MD
LG