Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко пропонує у мери Києва брата Володимира? (Огляд преси)


Київ – Український бізнес знову переживає податковий шок, стверджує газета «День». Кажучи «по-одеському», сьогодні українським підприємствам запропонували на вибір «дві великі різниці»: залишити в Податковому кодексі все як було або серйозно змінити один із найважливіших його розділів, де визначається перелік «податкових різниць» у бік спрощення і максимального зближення з бухгалтерською звітністю. Однак, як зауважує видання, погляди Міністерства фінансів та Міністерства доходів і зборів дещо розбіжні. Причина – їхні функції сьогодні багато в чому переплітаються. Газетярі вважають, що фінансисти в цій суперечці з податковою мають істотну перевагу: бізнесові, мало не вперше, пропоновані Мінфіном податкові новації можуть сподобатися.

Володимира Кличка можуть висунути на посаду мера Києва від опозиції. Джерела газети «Комерсант Україна» стверджують, що лідер партії УДАР Віталій Кличко запропонував свого молодшого брата Володимира Кличка єдиним кандидатом від опозиції на виборах мера Києва. У самій партії цю інформацію називають чутками. Видання зауважує, що у Кличка-молодшого є шанси виграти вибори у глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова лише тоді, коли його кандидатуру підтримають усі опозиційні партії, вважають експерти. Водночас, за інформацією «Комерсанта», союзники УДАРу з опозиції – партії «Батьківщина» і «Свобода» – поки не готові піти на такий крок. Стаття називається «Брат за брата».

Україна – одна із країн, де динаміка забруднення довкілля погіршується з року в рік. На кожного мешканця країни в 2011 році припадало 4,4 тонни викидів діоксиду вуглецю і понад 95 кілограмів інших шкідливих речовин. Якщо ще 20 років тому основними забруднювачами були великі промислові підприємства, то нині на перше місце виходять автомобілі, констатує газета «Голос України». Потрапляючи в атмосферу, шкідливі речовини накопичуються у великій кількості, через безвітряну погоду сьогодні вони перевищують норми в 4–6 середньодобових припустимих концентрацій. Як стверджують медики, викиди автотранспортних засобів особливо небезпечні тому, що здійснюються в безпосередній близькості від тротуарів у зоні активного пішохідного руху.

«Телевізор вкорочує вік» – у статті під таким заголовком газета «Україна молода» пише, що у пристрасних прихильників «блакитного екрана» зростає ризик серцевих недуг та підвищується тиск, а година перегляду забирає 22 хвилини життя. Тож людина, яка проводить біля телевізора шість годин на день, скорочує своє життя приблизно на п’ять років, підрахували науковці.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG