Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагала від ФДМУ дооцінки Гостиного двору (ВІДЕО)


Опозиція вимагала від ФДМУ повернути Гостиний двір киянам
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Представники опозиції звернулися до Фонду державного майна України з вимогою провести дооцінку Гостиного двору. Задля цього вони пікетували відомство і мали зустріч з його головою Олександром Рябченком, адже депутати підозрюють, що влада хоче провести безкоштовну приватизацію цього об’єкту.

«Сьогодні ті документи, які ми отримали від КМДА, організації, яка є сьогодні орендарем, свідчать про те, що вартість цього об’єкту сьогодні 21 тисяча гривень, а держава з 10 тисяч квадратних метрів, переданих в оренду, має плату в розмірі 1 400 гривень (у місяць – це 140 гривень прибутку)», – наголосив депутат від ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко.

Таку вартість Гостиного двору опозиціонери пояснюють тим, що договір про оренду об’єкту не змінювався з 1994 року.

«Фонд держмайна визнає ці цифри, але розводить руками і каже, що не в силах щось змінити. Сподіваємось, що на той лист, який ми сьогодні надали, і на нашу вимогу протягом 10 днів вони зреагують і зроблять цю роботу», – наголосив депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Бригинець.

«Укрреставрація» проводить реконструкцію Гостиного двору під торговельно-офісний центр з гостьовою стоянкою. У відповідь на плани влади зробити у Гостиному дворі торговельний центр і частково його перебудувати київські активісти проводять акції протесту.
XS
SM
MD
LG