Доступність посилання

ТОП новини

Лідери опозиції не можуть дістатися Ужгорода через сніг


Снігопади паралізували рух на заході України, Львів, 15 березня 2013 року
Снігопади паралізували рух на заході України, Львів, 15 березня 2013 року
Мітинг опозиції «Вставай, Україно!» в Ужгороді, запланований на 15:30, досі не розпочався. За словами кореспондента Радіо Свобода, на 15:20 був запланований вихід лідерів опозиції Арсенія Яценюка, Володимира Кличка й Олега Тягнибока до преси, а потім мітинг повинен був рушити з площі в напрямку до будівлі Закарпатської обласної ради.

Як повідомили представники «Фронту змін», через складні погодні умови лідери опозиції затримуються «на 15–20 хвилин».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі на площі Театральній в центрі Ужгорода зібралися, за різними оцінками, від 500 до тисячі людей. Переважно це молоді люди віком 18–30 років, людей старшого віку дуже мало. На площі видніється близько 20 прапорів ВО «Свобода» і приблизно удвічі більше прапорів «Батьківщини».

Крім того, молоді люди тримають у руках лозунги «Юлі – волю» і «Ми – за достойну пенсію».

Приблизно за дві години до планованого початку мітингу закарпатський правозахисник, громадський діяч Володимир Феськов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів, що студентам Ужгородського університету пропонують гроші за участь у сьогоднішньому мітингу опозиції: «Учора дзвонили студенти УжНУ, які проживають в гуртожитках, і повідомляли, що їх купують за участь у мітингу в рамках загальнонаціональної акції-протесту «Вставай, Україно!» в Ужгороді. 2 години за 50 гривень під цим снігопадом?» – написав Володимир Феськов.

Цілу ніч і майже цілий день в Ужгороді і по всій території області триває сильний снігопад, перевали між Закарпатською й Львівською областями засніжені, 12-у годину поспіль там працює важка техніка рятувальників. За їхніми даними, тільки упродовж ночі відбуксирували 56 автомобілів.
XS
SM
MD
LG