Доступність посилання

ТОП новини

Новий керівник Китаю пообіцяв «велике відродження»


Сі Цзіньпін (п) і Ху Цзіньтао, попередній президент Китаю (л), фото 14 березня 2013 року
Сі Цзіньпін (п) і Ху Цзіньтао, попередній президент Китаю (л), фото 14 березня 2013 року
Новий президент Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв у неділю, що працюватиме задля «великого відродження китайської держави» і задля «великої справи соціалізму з китайськими рисами».

У першому виступі на цій посаді на заключній сесії парламенту країни він заявив, що Китай не може допустити найменшого самовдоволення і найменших послаблень у роботі з метою поліпшити життя його громадян.

«Ми повинні рішуче відкинути формалізм, бюрократизм, жадобу до втіх і надмірні витрати й рішуче боротися проти корупції й інших порушень у всіх їхніх проявах», – додав Сі Цзіньпін.

У четвер парламент обрав його на посаду формального голови держави, «голови КНР», а також голови Центральної військової комісії КНР. Водночас Сі Цзіньпін іще від середини листопада минулого року фактично керує Китаєм на посадах генерального секретаря Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, а також голови Центральної військової комісії КПК.

Парламент Китаю, Всекитайські збори народних представників, збирається на двотижневу сесію раз на рік, щоб офіційно затвердити рішення, підготовані владною Комуністичною партією.
XS
SM
MD
LG