Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський приціл українського біатлону


Віта Семеренко стала десятою в загальному заліку Кубка світу завдяки вискоим результатам на фініші сезону
Віта Семеренко стала десятою в загальному заліку Кубка світу завдяки вискоим результатам на фініші сезону
У російському Ханти-Мансійську завершився останній, дев’ятий етап Кубка світу з біатлону. «Сніговий цирк» бере перерву на довгих вісім місяців, після яких у завершальну стадію перейде підготовка до головного старту чотириріччя – Олімпіади. Її в лютому 2014 року прийматиме Сочі.

Сезон 2012/2013 років вселив в українських шанувальників біатлону оптимістичні сподівання – протягом чотирьох місяців не було жодного етапу, на якому хоча б в одній гонці українські спортсмени не показували високих результатів.

Не став винятком і останній етап, хоча на призовий подіум цього разу українці не піднімалися. У двох видах програми Віта Семеренко до останнього вогневого рубежу претендувала навіть на перемогу, але невдала остання стрільба опустила її на десяте місце в гонці переслідування і на п’яте – у мас-старті.

Завдяки стабільно високим результатам Віта Семеренко змогла піднятися на десяту сходинку в загальному заліку Кубка світу, який очолила норвежка Тура Берґер. На восьмій сходинці у цьому ж списку завершила сезон чемпіонка світу в спринті, капітан «синьо-жовтих» Олена Підгрушна.

Сочинська перспектива

Українська жіноча біатлонна збірна завершила змагальний період на четвертому місці в Кубку націй – до третіх у цьому заліку росіянок не вистачило лічених балів, значно вище розташуалися тільки німкені і норвежки на чолі з неперевершеною Берґер.

Українки мають стабільну естафетну четвірку – Юлія Джима, Валя і Віта Семеренки, Олена Підгрушна стали віце-чемпіонками на першості планети в чеському Новому Месті-на-Мораві.

На фініші сезону з’ясувалося, що конкуренція в команді посилюється – в останній естафеті, що відбулася на восьмому етапі в передолімпійському Сочі, Віту Семеренко замінила Марія Панфілова. Екс-росіянка тільки-но дебютувала в складі «синьо-жовтих», але спільної справи не зіпсувала – успішно провела останній відрізок естафети, пропустивши вперед лише прудконогу юну німкеню Лауру Далмаєр.

У наступному сезоні на етапах Кубка світу має з’явитися також Ольга Абрамова – ще одна колишня росіянка. Щоправда, у Сочі вона збірній не допоможе, бо ще не вибіжить трирічний термін олімпійського «карантину».

А от чоловіча частина команди кількома високими результатами потішила прихильників тільки на фініші сезону. Можливо, тренерський штаб не зміг вивести підопічних на пік форми на час чемпіонату світу – що вдалося зробити наставникам жінок. Втім, передолімпійський період для того і призначений, щоб випробувати різні моделі підготовки.

Ностальгія за фігурним катанням

У канадському містечку Лондон завершився чемпіонат світу з фігурного катання. Як і на континентальній першості, українські фігуристи виступили в ролі статистів. Найкращий здобуток – 14-те місце танцюристів Шивон Хікін-Кенеді та Дмитра Дуня. 15-ю стала Наталія Попова в жіночому одиночному катанні, 23-м завершив першість світу Яків Городожа.

А от колишні українки знову боролися за найвищі нагороди у змаганнях спортивних пар. Теперішня росіянка Тетяна Волосожар разом із Максимом Траньковим виграла боротьбу за «золото» у німкені Олени Савченко і її партнера Робіна Шолкови. Так само було і на чемпіонаті Європи.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG