Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Філарет нагадав, що хрещення Русі – українське свято


Патріарх Філарет
Патріарх Філарет
Глава Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що під час офіційних урочистостей із нагоди святкування річниці хрещення Русі він перебуватиме в палаці «Україна» в Києві разом із главою Російської православної церкви, патріархом Московським Кирилом, повідомив у неділю телевізійний «5 канал» на своєму сайті.

Як мовиться в повідомленні, в ефірі «5 каналу» Філарет заявив, зокрема: «Треба усвідомлювати, що це українське свято, бо буде мова йти про хрещення Київської Русі, не Московської, а Київської. Москви в той час не було».

За його словами, заяви московського предстоятеля, що він не має наміру бачитися з київським, стосуються богослужінь, але не урочистого зібрання, яке відбудеться з участю представників усіх конфесій і єпархій. Тому, сказав Філарет, він не буде змінювати свого графіку під час святкування.

За повідомленням, минулого тижня в Московському патріархаті заявляли, що патріарх Кирило не бажає бачитися з патріархом Філаретом.

Російська православна церква досі вважає Україну своєю «канонічною територією», через це Українська православна церква Київського патріархату досі не визнана у православному світі.

Сама нинішня РПЦ теж існувала як неканонічна і невизнана протягом 141 року.
XS
SM
MD
LG