Доступність посилання

ТОП новини

Активістів під ГПУ затримали за відмову виконати рішення суду – міліція


«Припинити цирк» і відпустити Гройсмана вимагали у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Чотирьох активістів, що проводили під стінами Генеральної прокуратури України акцію протесту, затримали за відмову виконати рішення суду і розійтися. Про це повідомляє Відділ зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві.

За даними міліції, о 10:00 понеділка під стінами Генпрокуратури зібралося близько 10 осіб, які намагалися провести мирну акцію. Громадські активісти були в костюмах і перуках клоунів. Вони тримали плакати з написами «Припиніть цей цирк».

До них вийшов працівник виконавчої служби і повідомив, що, згідно з постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 лютого, право на мирні зібрання з 1 березня до 30 квітня на вулиці, де розташована Генпрокуратура, а також на прилеглій території обмежене.

«Не звертаючи увагу на оголошене рішення суду, активісти не припинили проведення акції. У зв’язку з відмовою виконати рішення суду чотирьох громадських активістів доправили до Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві», – зазначається в повідомленні.

Акцію під стінами Генпрокуратури влаштували представники правозахисних організацій. Акцію намагалися провести на підтримку свого колеги Дмитра Гройсмана. Його звинувачують у розповсюдженні порнографії.
XS
SM
MD
LG