Доступність посилання

ТОП новини

Доній: треба було наполягати на перевиборах


Олесь Доній
Олесь Доній
Позафракційний депутат Олесь Доній заявляє, що опозиційним силам не потрібно було розблоковувати парламент, а «проявляти силу і наполягати на перевиборах». Про це він заявив у парламенті в коментарі Радіо Свобода.

«Сьогодні відбулося розблокування. Здавалося б, що це позитив для сесійної зали, але я налаштований більш радикально, ніж більшість моїх союзників з опозиційних фракцій. Я вважаю, що оптимальне для нації і держави – це перевибори і парламенту, і Президента. Страх перед цими перевиборами, який привів до цього компромісу і розблокування парламенту, на мою думку, свідчить про слабкість», – сказав Доній.

За його словами, нині перевиборів боїться і влада, і опозиція, яка до них «виявилася неготовою».

Крім того, Доній розкритикував дії регіоналів, які, за його словами, незважаючи на закон про необхідність персонального голосування, продовжують голосувати чужими картками.

Як заявив депутат, іншого шляху на цей момент, ніж блокування опозиційні сили, розробити не можуть. «На цей момент, так як блокування може призвести до перспективи розпуску парламенту, опозиційні сили ще не готові морально чи психологічно до таких перевиборів. Хоча в такій ситуації, коли Верховна Рада підконтрольна Партії регіонів, Президент підконтрольний Партії регіонів і силовики підконтрольні Партії регіонів, це чинить небезпеку для всієї країни. Тому оптимальним варіантом були б якраз перевибори з метою отримання більшості патріотичними силами», – заявив Доній.

Сьогодні опозиція розблокувала роботу Верховної Ради, і депутати провели ранкове засідання.
XS
SM
MD
LG