Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті про загрозу надзвичайних ситуацій вирішили повідомляти через SMS


Управління Держслужби надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області та оператор мережі мобільного зв’язку «Київстар» уклали угоду щодо раннього оповіщення населення про загрози можливих надзвичайних ситуацій, повідомив у вівторок на засіданні колегії обласної держадміністрації голова ОДА Михайло Вишиванюк.

За його словами, сільські голови повинні подати списки людей із зони можливих загроз, щоб вони вчасно отримували SMS-попередження з управління надзвичайних ситуацій. При цьому він зазначив, що це добровільна справа і прізвищ людей не потрібно – тільки номери мобільних телефонів. Обов’язковими в цих списках є координати сільських голів, які повинні відповідати за оповіщення односельців, особливо самотніх, літнього віку.

Михайло Вишиванюк наголосив, що «люди повинні орієнтуватися і готуватися до надзвичайних проблем».

Наявну нині систему оповіщення начальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області Володимир Чернецький назвав «морально і фізично застарілою». А завдяки мобільному зв’язку через «Київстар», який покриває 95 відсотків території області, «буде вчасне, якісне і адресне інформування», вважає він.

Володимир Чернецький навів також цифри, що після повеней 2008–2010 років на Прикарпатті ще не відновлені 1,8 кілометра берегоукріплень та дамб, пошкодженими залишаються 26 кілометрів дамб. За його словами, навіть при незначному підйомі води у зоні підтоплень може опинитися до 20 населених пунктів, близько 10 тисяч дворів.

При цьому головний рятувальник області сказав, що цього року загроза катастрофічної повені не прогнозується.
XS
SM
MD
LG