Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заблокує Київраду, якщо вибори не призначать – Бригинець


Олександр Бригинець
Олександр Бригинець
Опозиція з 2 червня заблокує Київраду, якщо фракція Партії регіонів у Верховній Раді не підтримає питання призначення виборів Київради та Київського міського голови. Про це заявив народний депутат (фракція «Батьківщина») Олександр Бригинець, повідомляє його прес-служба.

«Київрада повинна працювати п’ять, а не сім з половиною років, і це очевидно для всіх, крім регіоналів. Чи не намагається Партія регіонів таким чином привчити нас до того, що народні обранці повинні працювати по 7 років?» – сказав Бригинець.

За його словами, якщо громада й опозиція промовчить і дасть депутатам можливість продовжити строк виконання повноважень до 7 років, то «не встигнемо й озирнутися, як Конституційний Суд чи ще хто-небудь продовжить повноваження Януковича до 2017 року».

Опозиція наполягає на призначенні дати місцевих виборів у Києві на початок червня цього року. Профільний комітет Верховної Ради рекомендував призначити їх на 2 червня.

На думку опозиції, це мають бути чергові вибори, тому термін повноважень обраних на них депутатів і міського голови столиці має становити п’ять років.

Водночас Партія регіонів має намір розглядати питання про дату місцевих виборів лише після рішення КСУ за цим поданням.

Це подання Конституційний суд уже отримав.
XS
SM
MD
LG