Доступність посилання

ТОП новини

Переходу на іменні квитки поки що не буде – «Укрзалізниця»


Імені й прізвища пасажира при купівлі квитка на потяг поки що не вимагатимуть. Про це Радіо Свобода повідомили в «Укрзалізниці», коментуючи відповідну постанову уряду від 6 березня.

В «Укрзалізниці» пояснили, що цей документ має бути опублікований в офіційних урядових виданнях і через 15 днів після цього вона набуде чинності. А цього поки що не було.

Як заявляють в «Укрзалізниці», запровадження іменних квитків пов’язане з боротьбою зі спекулянтами і корупцією, а також для перевірки даних у зв’язку із запровадженням електронних квитків.

Постанова Кабміну передбачає зміни до порядку обслуговування громадян залізничним транспортом, згідно з якими під час придбання квитка на потяг до нього вноситимуть прізвище й ім’я пасажира.

Згідно з документом, посадка в поїзд буде здійснюватися за пред’явленням проїзного документа і документа, який посвідчує особу (наприклад, паспорт).

В урядовому документі йдеться про те, що він набуває чинності через 15 днів після дня публікації, але не уточнюється, чи на сайті уряду, чи в офіційних виданнях.

Деякі ЗМІ повідомляють, що іменні квитки запроваджуються вже від 21 березня.

Уряд України в 2007 роцi скасував продаж квиткiв на потяги за посвiдченням особи з обов’язковим зазначенням iменi й прiзвища пасажира в проїзному документi.
XS
SM
MD
LG