Доступність посилання

ТОП новини

Українці однаково підтримують вступ до Митного союзу і асоціацію з ЄС – опитування


Українці практично зійшлися в думках щодо перспективи вступу України до Митного союзу і підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

За результатами дослідження, 41% респондентів вважають, що краще вже сьогодні вступити до Митного союзу і Єдиного економічного простору, 39% виступають за підписання договору про асоціацію з ЄС. 19% респондентів не визначилися.

Відповідаючи на запитання: «Якби найближчої неділі відбувався референдум про те, до кого приєднатися Україні – до ЄС чи союзної держави Росії й Білорусі, то як вчинили б ви?», 38,4% опитаних віддали перевагу вступу України до союзної держави Росії й Білорусі, 37,9% – прихильники членства в ЄС. 11% респондентів не брали б участі в такому референдумі, 12% не визначилися зі своєю позицією з цього питання.

Респондентів також запитали, чи підтримують вони вступ до ЄС за умови, що це приведе до запровадження віз із країнами, які не є членами ЄС, зокрема з Росією. 45% опитаних вважають, що краще, щоб Україна не стала членом ЄС і мала відкриті кордони з Росією, 34% підтримують вступ до ЄС, навіть якщо це приведе до візового режиму з Росією. 19% респондентів не змогли відповісти на запитання.

Опитування проводили з 23 лютого по 11 березня. Методом інтерв’ю опитали 2760 респондентів з усіх областей України.
XS
SM
MD
LG