Доступність посилання

ТОП новини

Суд відклав справу ЄЕСУ до 12 квітня


Київський районний суд Харкова відклав розгляд справи за обвинуваченням колишнього прем’єра Юлії Тимошенко у зловживаннях корпорації ЄЕСУ до 12 квітня.

Про це оголосив суддя Костянтин Садовський.

Він також додав, що клопотання захисту і самої Тимошенко про закриття справи будуть розглянуті у відповідний період процесу за присутності обвинуваченої.

Під час судового засідання захисник екс-прем’єра Сергій Власенко зачитав її заяву, в якій вона вимагає розглянути її клопотання про закриття справи у зв’язку з відсутністю складу злочину. Це клопотання Тимошенко просить розглядати за її відсутності. Також екс-прем’єр заявила, що «не вбачає підстав для нанесення непоправної шкоди своєму здоров’ю під час доставки й участі в розгляді справи в Київському райсуді Харкова». Натомість Тимошенко вкотре висловила бажання брати участь у засіданні Печерського райсуду Києва, де розглядається справа Щербаня.

Прокурор Вікторія Калита звинуватила Тимошенко в маніпулюванні громадською думкою і неповазі до суду. Прокурор також відмовилася уточнити на запитання Радіо Свобода, за яких умов екс-прем’єра можуть примусово доставити до суду.

Державна пенітенціарна служба повідомила сьогодні, що засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко відмовилася взяти участь у судовому засіданні. За даними тюремників, начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков ознайомив Тимошенко з викликом до суду Харкова.

«Засуджена відмовилася спілкуватися на тему свого етапування до суду для участі у засіданні: відвернулась від керівника установи і на запитання, чи готова вона їхати до суду, Тимошенко взагалі не відповіла», – заявили у відомстві.
XS
SM
MD
LG